In tegenstelling tot de verwachting is de positie van deze woning in Waterrijk Woerden niet gelijk getrokken met de voorgevel van de andere woning aan het speelveld, maar is de woning juist doorgeschoven richting het noordoosten. Op deze wijze ontstaat er een dialoog tussen de speeltuin en de tuin van de opdrachtgever. Deze dialoog wordt nog verder doorgevoerd door de aanwezigheid van een verheven terras op de aanwezige daktuin. Deze daktuin ontstaat doordat de primaire woonfuncties, woonkamer en woonkeuken, onder het huis zijn ´uitgeschoven´.
De woning is opgebouwd als ‘passiefhuis’, hetgeen inhoudt dat o.a. de isolatiewaarde van het huis een R-waarde heeft van 9,0, het energieverbruik wordt teruggebracht tot een minimum. Zonlicht warmt de woning op in de winter, terwijl in de zomer overstekken en zonwering dit voorkomen.