Waterrijk Woerden

In tegenstelling tot de verwachting is de positie van deze woning in Waterrijk Woerden niet gelijk getrokken met de voorgevel van de andere woning aan het speelveld. Door de woning juist op te schuiven richting het noordoosten, ontstaat er een veel prettiger tuin op het zuidwesten. Op deze wijze is de relatie tussen de speeltuin en de tuin van de opdrachtgever logischer. Dit wordt nog verder doorgevoerd door de aanwezigheid van een verheven terras op de aanwezige daktuin. Deze daktuin ontstaat doordat de primaire woonfuncties, woonkamer en woonkeuken, onder het huis zijn Ā“uitgeschovenĀ“.

De woning is opgebouwd als 'passiefhuis', wat inhoudt dat het energieverbruik wordt teruggebracht tot een minimum. Zo heeft de isolatiewaarde van het huis een Rc -waarde van 9,0. Zonlicht warmt de woning op in de winter, terwijl in de zomer overstekken en zonwering dit voorkomen.